top of page

NYHETER

31/7 2023 lanseras tre nya odlare

Vi utökar vår portfölj och välkomnar följande odlare till Sverige, Champagne A & C Tolluc, Assailly, Gounel - Lassaelle och Jeangout.

Flertalet champagner kommer du att hitta på beställningssortimentet. Resterande utbud hittar du via privatimporten. Det går bra att beställa en flaska. Frakt tillkommer. 

A & C Tolluc ligger i Rilly la Montagne. Här får du ekfatslagrad hantverkschampagne på vingårdsspecifikt läge. Produktionen ligger endast på 9000 flaskor. Du hittar utbudet på beställningssortimentet och via privatimport.

Assailly ligger Avize. Du hittar champagnerna på Michelin restaurangerna i Reims. Du hittar utbudet via privatimport.

Gounel- Lassalle är en het uppstickare både i Frankrike och internationellt. Här får du rena, subtila champagner både med blend, druvspecifkt,  vingårsläge och ekfatslagrad. Det är en tidsfråga innan du hittar dessa champagner på Michelin restauranger runt om i världen. Du hittar utbudet på beställningssortimentet.

Jeangout ligger i Rilly la Montagne. Du hittar utbudet på beställningssortimentet.

 

 

29 maj 2023 Guerlet-Deguerne Brut Selection uppmärksammas i Vin & Bar

Champagne Brut Selection (40% Pinot Noir, 35% Meunier, 25% Chardonnay), artnr: 52275, uppmärksammas i tidningen vinochbar.se.

17 maj 2023 Guldmedalj i Vinordic Wine Challenge 2023

Henri Maillart och Guerlet-Deguerne vinner guldmedalj för sina Roséchampagner i den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge. Henri Maillart Brut Rosé, artnr artnr: 52964 och Guerlet-Deguerne Rosé artnr: 55473 .

Stort grattis till våra odlare från byn Chamery. #vinordicwinechallenge #vinordicwinechallenge2022 #sthlmfoodandwine @sthlmfoodandwine

 

24-25 mars 2023 Uppsala Vin & Deli

Det var en galen mässa förra året i Uppsala. Vilken stämning och vilka härliga besökare. Det får vi göra om tänkte vi. Så vi ses på Uppsala Konsert & Kongress. Förutom våra fantastiska högkvalitativa champagner har med oss guldkorn från Piemonte. Den ena odlaren är Ciabot Berton (La Morra) som är blivit uppmärksammad för sina viner fler gånger av både vinexperter och tidningsskribenter. Den andra odlaren ligger i byn Sacro Monte di Mongardino, belägen strax söder om Asti, Cascina Capelle. Mer traditionella viner från Piemonte hittar du inte. 

#uppsalavinochdeli @uppsalavinochdeli Boka din biljett på svenska dryckesmässor

17-18 mars 2023 Göteborg Vin & Deli

Det var några år sedan Göteborg Vin & Deli gick av stapeln på Svenska Mässan. Det är första gången vi ska vara med och vi ser fram emot att få träffa er. Förutom våra fantastiska högkvalitativa champagner har med oss guldkorn från Piemonte. Den ena odlaren är Ciabot Berton (La Morra) som är blivit uppmärksammad för sina viner fler gånger av både vinexperter och tidningsskribenter. Den andra odlaren ligger i byn Sacro Monte di Mongardino, belägen strax söder om Asti, Cascina Capelle. Mer traditionella viner från Piemonte hittar du inte. 

#göteborgvinochdeli @gbgvinochdeli Boka din biljett på svenska dryckesmässor

10-11 mars 2023 Sparkling & Wine Stockholm

Sparkling Stockholm blir Sparkling & Wine Stockholm. Det innebär att vi förutom våra fantastiska högkvalitativa champagner har med oss guldkorn från Piemonte. Den ena odlaren är Ciabot Berton (La Morra) som är blivit uppmärksammad för sina viner fler gånger av både vinexperter och tidningsskribenter. Den andra odlaren ligger i byn Sacro Monte di Mongardino, belägen strax söder om Asti, Cascina Capelle. Mer traditionella viner från Piemonte hittar du inte. 

#sparklingstockholm @sparklingandwinestockholm  Boka din biljett på svenska dryckesmässor

11 april 2023 Lansering av Guerlet-Deugerne Les Meuniers de Chamery

Les Meuniers de Chamery är en elegant och karaktärsfull odlarchampagne. 100% meunier från de äldsta vinrankorna. Champagnen har legat 30 månader på sin jästfällning. Den härliga rundheten kommer från att 50% av vinet lagrats på ekfat. Du hittar Les Meuniers de Chamery på beställningssortimentet, artnr: 50638.

6 mars 2023 Lansering av Henri Maillart Brut Rosé

Henri Maillarts Brut Rosé har legat 3 år på jästfällningen. Druvblandningen på 36% Chardonnay, 26 % Pinot Noir, 26% Meunier, 12% vin rouge champenois de Chamery. Du hittar Brut Rosé på beställningssortimentet, artnr: 52964.

 

3 mars 2023 Lansering av Guerlet-Deugerne La Vigneulle

Nu lanserar vi Guerlet-Deguerne La Vigneulle, 100% Pinot Noir. Det är en karaktärsfull årgångschampagne (2017 ). La Vigneulle tillverkas endast i 1000 numrerade flaskor de år druvorna når högkvalitet. Du får en kraftfull, fyllig och komplex smakprofil i denna härliga champagne som legat minst 50 månader på jästfällningen. 20 % av vinet har legat på ekfat.  La Vigneulle är en Brut Nature vilket innebär att det inte är något tillsatt socker. Du hittar La Vigneulle på beställningssortimentet, artnr: 53389.

12-14 november 2022 Avenue de Champagne

I mitten av november är det dags att återigen bege sig till Stockholm och tre intensiva dagar på Avenue de Champagne (Stockholm Food and Wine). Där kommer du få chansen att prova guld- och silvermedaljör från den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge 2022.

#vinordicwinechallenge #vinordicwinechallenge2022  @sthlmfoodandwine

 

21- 22 oktober 2022 Sparkling Göteborg

Efter vårens succés är vi sugna på att träffa er igen. Vi ses på Sparkling Göteborg. Du får chansen att prova guld- och silvermedaljörerna från den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge.

#sparklinggoteborg @sparklinggoteborg Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

14-15 oktober 2022 Vin i Linköping

I mitten av oktober är det dags för Vin i Linköping. Efter ett år med mässor är det härligt att vara tillbaka på hemmaplan. Du får chansen att prova guld- och silvermedaljörerna från den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge. I år har vi med oss härliga röda viner från Italien. Vi ses!

#vinilinköping @vinlinkoping Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

23-24 september 2022  Vin i Västerås

För andra året i rad besöker vi Vin i Västerås. Du får chansen att prova guld- och silvermedaljörerna från den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge. Nu har vi också med oss röda viner från Italien. Vi ser fram emot att träffa dig. Till våra kära följare på social medier. Kom fram och presentera er. Vi ses!

#vinivästerås @vinivasteras Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

16-17 september 2022 Örebro Sparkling

Välkommen till Uppsala Vin & Deli, en unik vinmässa där du kan upptäcka våra fantastiska champagner. Nu har vi också med oss röda viner från Italien. Vi hjälper dig att hitta din favorit. Vi ses!

 

22 maj 2022 Henri Maillart Millésimé 2012 uppmärksammas i Aftonbladet

Henri Maillart Millésimé 2012, artnr: 55445, uppmärksammas i Aftonbladet med fyra plus. Det förstår vi för champagne är magisk. Champagnen är generös och drickklar nu som många andra från 2012. En härlig champagne med smak av gula äpplen, honung, grapefrukt, citrus, mineral och kalk.

20-22 maj 2022 Karlstad Vin & Deli

Välkommen till Uppsala Vin & Deli, en unik vinmässa där du kan upptäcka våra fantastiska champagner. Nu har vi också med oss röda viner från Italien. Vi hjälper dig att hitta din favorit. Vi ses!

#karlstadvinochdeli @karlstadvinochdeli Boka din biljett på svenska dryckesmässor

6 maj 2022 Kalmar Vin & Champagne

Vi fick frågan om vi ville medverka på Kalmar Vin & Champagne. Svaret var så klart JA. Vi tar med oss våra fantastiska champagner och även en massa härliga röda viner från Italien. Vi ses!

 

7 april 2022 Guld - och silvermedalj i Vinordic Wine Challenge 2022

Guerlet-Deguerne och Henri Maillart tar hem vart sitt pris i den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge. En guldmedalj för Henri Maillart med champagnen Blanc de Blancs Extra Brut, artnr: 55447. 

En silvermedalj för Guerlet-Deguerne med champagnen Millésimé 2014, artnr: 55444.

Stort grattis till våra odlare från byn Chamery. #vinordicwinechallenge #vinordicwinechallenge2022 #sthlmfoodandwine @sthlmfoodandwine

6 april 2022 Lansering av Guerlet-Deguerne Blanc de Blancs

Nu lanserar vi Guerlet-Deguerne Blanc de Blancs. Champagnen är frisk med behaglig syra och vita inslag i doften. I smaken är den balanserad och elegant med toner av vita stenfrukter, citrus, mineraler och med en generös avslutning. Den är lagrad minst tre år på sin jästfällning. 20 % av vinet har lagrats på ekfat. Du hittar Guerlet-Deguerne Blanc de Blancs på beställningssortimentet, artnr: 56459

 

11-12 april 2022 Uppsala Vin & Deli

Välkommen till Uppsala Vin & Deli, en unik vinmässa där du kan upptäcka våra fantastiska champagner. Nu har vi också med oss röda viner från Italien. Vi hjälper dig att hitta din favorit. Vi ses!

 #uppsalavinochdeli @uppsalavinochdeli Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

25-26 mars 2022 Sparkling Göteborg

Det är första gången vi med på med Sparkling Göteborg. Välkommen till Sparkling Göteborg, den ultimata vinmässan för alla som älskar mousserande vin! Hos oss hittar du högkvalitativa och prisvärda champagner från den lilla by Chamery. Det finns något för alla smaker.  Vi ser fram emot att träffa dig på mässan!

#sparklinggoteborg @sparklinggoteborg  Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

11-12 mars 2022 Sparkling Stockholm

Det är första gången vi med på med Sparkling Stockholm. Välkommen till Sparkling Stockholm, den ultimata vinmässan för alla som älskar mousserande vin! Hos oss hittar du högkvalitativa och prisvärda champagner från den lilla by Chamery. Det finns något för alla smaker.  Vi ser fram emot att träffa dig på mässan!

#sparklingstockholm @sparklingandwinestockholm  Boka din biljett på svenska dryckesmässor

25 januari 2022 Nya lanseringar

Nu är det dags för att lansera fler fantastiska kreationer från odlarna Henri Maillart och Guerlet-Deguerne i byn Chamery. Champagne Henri Maillart, Millésimé 2012 (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir), artnr: 55445 och Blanc de Blancs Extra Brut artnr: 55447. Champagne Guerlet-Deguerne  Millésimé 2014 (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir) artnr: 55444. Champagne Rosé (80% Pinot Noir, 20% Meunier), artnr: 55473 och Les Chardonnay de Léonore Extra Brut (100% Chardonnay), artnr: 55451. 

12-14 november 2021 Stockholm Food and Wine

Välkommen till vår tredje vinmässa på Stockholm Food and Wine. Vi ser fram emot att få träffa dig och presentera våra fantastiska champagner från byn Chamery. Vi ses!

#sthlmfoodandwine @sthlmfoodandwine

 

29-30 oktober 2021 Vin i Västerås

Kom och upptäck våra fantastiska champagner på vår andra vinmässa i Västerås! Vi hjälper dig att hitta din favorit. Vi ser fram emot att träffa dig på mässan! 

#vinivästerås @vinivasteras Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

15-16 oktober 2021 Vin i Linköping

Vår första vinmässa går av stapeln på hemmaplan med svenska dryckesmässor, Vin i Linköping. Vi kommer ta med ytterligare fyra champagner. Det blir två årsgångschampagner. En extra Brut som legat 50 månader på sin jästfällning och en Blanc de Blancs  med 10 år på jästen. Så roligt det ska bli. Vi ses!

#vinilinköping @vinlinkoping  Boka din biljett på svenska dryckesmässor

 

21 juli 2021 Guerlet- Deguerne Blanc de Noir uppmärksammas

Guerlet- Deguerne Blanc de Noirs uppmärksammas i Aftonbladet med fem plus. Det förstår vi för champagnen är galet god. Den har en tydlig och elegant doft av blodgrapefrukt. Den bjuder på citrusfrukter, gula och röda äpplen och sist men inte minst en touch av mineral och kalk. Artnr: 52283.

 

31 maj 2021 Lansering av de första champagnerna

Fyra härliga champagner lanseras på Systembolaget, beställningssortimentet. Två från odlaren Henri Maillart. Brut (40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Meunier), artnr: 52279.  . Det är odlarens instegschampagnen som legat 4 år på jästfällningen. Den andra från Henri Maillart är Brut Selection (70% Chardonnay, 30% Pinot Noir), artnr 52277. En kraftfull champagne med 8 år på jästfällningen.  De andra två är från odlaren Guerlet- Deguerne. En Blanc de Noirs (85% Pinot Noir, 15% Meunier), artnr: 52283, 24 månader på jästfällningen. Champagne Brut Selection (40% Pinot Noir, 35% Meunier, 25% Chardonnay), artnr: 52275, 30 månader på jästfällningen.

bottom of page