top of page
vingård

ASSAILLY
En storhet från Avize

Välkommen till vår odlare i Avize, en strålande juvel belägen i hjärtat av Côte des Blancs.

 

Assailly har tio hektar vinstockar som är exklusivt planterade med Chardonnay.

Assailly-godset har en anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1899. De värnar om att bevara deras arv genom att respektera deras förfäders värderingar och traditioner, samtidigt som de omfamnar hållbarhet i allt de gör. Deras champagne, som skapas av den ädla Chardonnay-druvan, är känd för sin friskhet och finess och bär stolt titeln Blanc de Blancs.

År 2000 tog de två bröderna Pascal och Vincent över rodret, med deras fars välvilliga blick över dem. I en perfekt harmoni och med en passion för sitt hantverk odlar de på den prestigefyllda Côte des Blancs, "Pärlan" bland de kommuner som är klassificerade som Grand Cru i Champagne.

Genom att kombinera skicklig användning av modern teknik med traditionellt kunnande skapar de unika viner från blandningar av olika årgångar. Deras viner präglas av exemplarisk kropp och rundhet och är berömda för sin friskhet och finess.

Assailly-champagne serveras på några av världens bästa restauranger, inklusive den prestigefyllda 3-stjärniga L'Assiette Champenoise i Reims och den magnifika 2-stjärniga Les Crayères, även den i Reims.

Assailly
Brut Nature
Assailly
Reserve
Assailly
Millésimé 2013
Assailly
Mongamin
Assailly
P. Assailly
bottom of page