top of page
vingård

CIABOT BERTON
En pärla i Piemonte

Välkommen till Ciabot Berton - en värld av passion, tradition och Barolo-kvalitet.

Vingården Ciabot Berton har varit i familjen i fem generationer. Idag under ledning av Marco och hans fru Federica. Deras historia sträcker sig tillbaka till 1876 då den första marken förvärvades och gården bildades.

 

Med respekt för marken och vingårdarna följer dem de naturliga rytmerna hos var och en av dem så att varje vin kan sträva efter att vara unikt med ett specifikt uttryck för terroiren och årgången. Det är därför de olika vinplottarna hanteras separat.  

Det var 1961 som deras första årgång av Barolo producerades, och sedan dess har de ständigt utökat deras vingård genom att förvärva mer mark. I slutet av 90-talet började de även producera Barolo-viner från deras prestigefyllda vingårdsläge Roggeri. Barolo Roggeri har fått många utmärkelser av internationella vinskribenter och vinexperter.

De är stolta över att vara dedikerade till hållbar vinproduktion och att minimera miljöpåverkan. Genom att ställa om till en mer hållbar produktion använder de metoder och tekniker som främjar ett lågt ekologiskt fotavtryck. Deras strävan är att uppnå såväl enastående kvalitet som en så låg miljöpåverkan som möjligt.

Ciabot Berton erbjuder en imponerande portfölj med 10 olika viner. Allt från vitt, rosé till de framstående Barolo-vinerna från odlarens vingårdsläge. Varje vin är resultatet av deras passion och strävan efter excellens.

 

De är glada över att deras arbete har uppmärksammats internationellt av många vinexperter och vinskribenter som delar deras entusiasm för kvalitetsvin.

Den årliga produktion ligger på omkring 70 000 flaskor, vilket ger Ciabot Berton möjlighet att hålla en hög standard och dedikation till varje flaska de producerar.

dolcetto-rutuin.png
Dolcetto Rututin
langhe-favorita-alissa.png
Langhe Favorita Alissa
langhe-rosato-le-macaline.png
Langhe Rosato Le Macaline
Nebbiolo 3 Utin
Ciabot Berton Barbera d´Alba DOC Fisetta 2021
Barbera Fisetta
Ciabot Berton Barbera D´Alba Bricco San Biagio 2020
Barbera San Biagio
Ciabot Berton La Morra 2018
Barolo La Morra
barolo-roggeri-ciabot-berton.png
Barolo Roggeri
Ciabot Berton Roggeri Barolo 2017
Barolo Rocchettevino
bottom of page