top of page
vingård

GUERLET-DEGUERNE
En historisk champagne med modern passion

Välkommen till Guerlet-Deguerne - där historisk tradition möter modern passion och skapar champagner som får varje ögonblick att bli minnesvärt.

Redan år 1872 skapade Arthur Deguerne de första cuvéerna som lade grunden till det som idag är Guerlet-Deguerne. Idag är det femte generationen med sönerna  Victorien, Florian och Arthur som arbetar tillsammans för att fortsätta utveckla deras verksamhet och dedikation till kvaliten. Guerlet-Deguerne ligger i den charmiga byn Chamery, en Premier cru-by.

De har sedan början av 2000-talet valt att odla vinrankor helt utan bekämpningsmedel. Deras vingårdar frodas i naturligt gräsbevuxna områden, där naturens balans och hållbarhet är av yttersta vikt. Som ett bevis på deras strävan efter miljömässig hållbarhet och kvalitet har de certifierats med VDC (Sustainable Viticulture in Champagne) och HVE (High Environmental Value) år 2019. I dagsläget pågår en omställning till biodynamiskt.

Med en årlig produktion på cirka 60 000 flaskor och 10 hektar har Guerlet -Deguerne en bredd på cuvéerna som inte liknar något annat. Engagemanget för den exceptionella kvalitén och hantverket märks i de 10 helt olika cuvéerna. Det finns något för alla och för varje tillfälle. Flera av champagnerna har lagrats delvis på ekfat. Det finns två champagner med vingårdsläge som ger unika smakupplevelser från odlarens speciellt utvalda vingårdar. Champagnerna är La Vigneulle (100% Pinot Noir), och  Cuveé Leonore (100% Chardonnay).

Vi är glada att meddela att Millésimé 2014 fick silvermedalj i den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge 2022. Årgång 2015, finns i lager, och är ännu bättre då årgång 2015 var ett exceptionellt år för champagne.

Dessutom tog deras Rosé hem guldmedaljen i Vinordic Wine Challenge 2023, vilket bekräftar dess överlägsenhet och unika karaktär.

bottom of page