top of page
vingård

Henri Maillart
Kvalitet i sex generationer

Välkommen till Benjamin Maillart - där passion möter kvalitet och skapar champagner som får varje stund att bli en minnesvärd festlighet.

 

Benjamin Maillart, en producent i sjätte generationen, som är baserad i den pittoreska byn Chamery, belägen sydväst om Reims. Chamery ligger mitt i sluttningen på den nordvästra delen av Montage de Reims och är känt för sin Premier cru-klassificering och sin terroir som ger champagnen en lång eftersmak.

Vad som särskiljer Benjamin Maillarts champagner är den omsorgsfulla processen med att låta dem ligga längre på jästfällningen. Instegschampagnen vilar hela 4 år på jästfällningen. Att låta champagnerna ligga längre på jästfällningen ger champagnerna en unik komplexitet och rikedom i smakprofilen. 

Med en vingård på 6 hektar och en produktion på cirka 40 000 flaskor per år erbjuder Benjamin Maillart  inte mindre än 6 olika cuvéer, inklusive en utsökt demi-sec. De olika cuvéerna har helt olika stil och karaktär vilket gör att det finns alltid en champagne för rätt tillfälle. Benjamins perfektion och dedikation märks i varje cuvée.

Vi är stolta över att kunna meddela att Benjamin Maillart har blivit belönad för sitt hårda arbete och dedikation i Sverige. Cuvée Blanc de Blancs, som har legat hela 10 år på jästfällningen, vann guldmedalj i den prestigefyllda tävlingen Vinordic Wine Challenge 2022.

 

År 2023 belönades Benjamin med ytterligare en guldmedalj i Vinordic Wine Challenge 2023. Denna gång för den eleganta Brut Rosé.

bottom of page