top of page
vingård

JEANGOUT
En odlarhistoria från 1928

Välkommen till Jeangout - ett familjehus grundat 1928 i Rilly-la-Montagne. Beläget i hjärtat av Montagne de Reims, producerar de sina cuvéer med omsorg och dedikation.

Jeangouts historia sträcker sig tillbaka till 1928 när Hubert och Marie Louise Fagot, födda inom jordbruk och vingårdar, förvärvade vackra jordbruksmark och vingårdar. Deras passion och kunnande fördes över till nästa generation. Anne Marie Fagot, utvecklande tillsammans med sin man Serge Jeangout, deras vinodlingsmarker. De överlämnade sedan stolt arvet till sonen Didier Jeangout år 1998.

1998 började en ny era för vingården när Didier tog över styret med sin hustru Sandrine. Deras gemensamma ansträngningar resulterade även i skapandet av Rêve Champenois - en Bed and Breakfast, en plats där de ville dela sin passion för deras champagner med besökarna.

År 2017 anslöt sig sonen Romain Jeangout till familjeföretaget och blev en del av den innovativa generationen. Med stolthet och respekt för traditionen förfinade Romain varumärket och tillförde sin egen identitet, värderingar och kreativitet till champagne Jeangout.

Beläget i den vackra byn Rilly-la-Montagne, omgivet av de prestigefyllda Premier Cru-byarna Chigny-les-roses, Ludes och Montbré, är Jeangouts familjehus beläget i hjärtat av Montagne de Reims.

Sedan 2015 är de stolta över att vara certifierade med HVE (High Environmental Value), vilket visar deras engagemang för miljön. Efter hårt arbete och samarbete med sin far Didier, övergick Romain till ansvarsfull och hållbar vinodling, vilket ledde till att de påbörjade deras ekologiska omvandling år 2019. Jeangout - en odlarhistoria som sträcker sig genom generationer och en tillverkning som omfamnar hållbarhet och framtidens utmaningar.

De är stolta över att presentera sex champagner som fångar essensen av deras vingårdar.  Två av champagnerna är druvspecifika - en 100% Pinot Noir och en 100% Meunier. Varje flaska är skapad med omsorg och precision för att ge en autentisk champagneprofil. De strävar efter att skapa champagner av hög kvalitet och därför använder de låg eller ingen dosage i samtliga av deras champagner. Deras 100% Pinot Noir och Blanc de Blancs är även ekfatslagrade för att ge extra komplexitet och karaktär. Samtliga champagner genomgår malolaktisk jäsning.

Jeangout
100% Meunier
champagne_jeangout_extra_brut.png
Jeangout
Extra Brut
Jeangout
Prestige
Jeangout
100% Pinot Noir
Jeangout
Blanc de Blancs
bottom of page